Bipolarna motnja za telebane RAZPRODANO

Candida Fink, Joe Kraynak

Zbirka Za telebane
Naslov izvirnika Bipolar Disorder for Dummies
Prevod Darja Budja
Strokovna recenzija prof. dr., Mojca Zvezdana Dernovšek, dr. med., specialist psihiater 
Jezik slovenski
Strani 360
Format 185 x 235
Izid oktober 2009
Redna cena 24,95 €
Znižana cena 19.90 € (stroške poštnine krije založba)

Hočete vedeti več o bipolarni motnji? Ta ohrabrujoč vodič pojasnjuje možgansko kemijo za boleznijo in opisuje najnovejša zdravila ter terapije. V njem dobite tehtne nasvete in tehnike za samopomoč, ki jih lahko tako vi sami kot vaši bližnji uporabite za lajšanje in odpravljanje simptomov, delovanje v času krize, vnaprejšnje načrtovanje za primer maničnih ali depresivnih epizod in sploh mnogo boljše počutje.

Odkrijte kako:

  • izberete specialista za duševno zdravje
  • prevzamete nadzor nad svojim zdravljenjem
  • ohranjate stabilno razpoloženje
  • izvedete pozitivne spremembe življenjskega sloga
  • veste, katera zdravila imate na voljo

O Bipolarni motnji za telebane

"Obvezno čtivo tako za osebe z bipolarno motnjo kot za vse njihove svojce, prijatelje in ostale podporne osebe, tudi strokovnjake."

doc. dr. Mojca Z. Dernovšek, spec. psih.

"Bipolarna motnja za telebane je popoln priročnik za preživetje na bipolarni avtocesti, pa naj si se odlepil v stratosfere manije ali obvisel nad brezdanjim prepadom depresije. Poleg znanja o vzrokih in oblikah motnje te opremi s čisto vsem, kar potrebuješ, da udomačiš to smrtno nevarno sovražnico z mnogoterimi obrazi: razloži, s katerimi zdravili jo lahko krotiš, pojasni, zakaj potrebuješ psihoterapijo, pove, kje dobiš psihiatra in psihoterapevta, te oskrbi z vsemi indikatorji pretečih epizod od tabel razpoloženja in dnevnikov (ne)spečnosti naprej, pouči tebe in tvoje bližnje, kako naj ravnate drug z drugim, ti da v podpis pogodbo s “pomembnim drugim,” te za roko odpelje po oporo v podporno skupino sotrpinov in ti potrpežljivo razloži, kako potrpeti v bolnišnici (pa če si tam s privolitvijo ali brez) in kako se reševati iz teh, onih in tistih pravnih zagat, v katere te je morda ukleščila motnja – in potem naredi še obnovo vsega tega za primer, da ima bipolarno tvoj otrok ali najstnik. To knjigo bi bili morali dobiti že zdavnaj!”

uporabnica foruma nebojse.si in bipolarna.si

O avtorjih:

Candida Fink

Candida Fink, dr. med., (živi v New rochelleu v New Yorku) je specialistka psihiatrije in pedopsihiatrije s privatno prakso v državi New York. Na univerzi v Bostonu je diplomirala iz medicine in nadaljevala s podiplomskim izobraževanjem na harvardski medicinski fakulteti. trenutno je docentka klinične psihiatrije na westchestrski medicinski fakulteti. Ima obsežne izkušnje z otroki in odraslimi z zapletenimi psihiatričnimi motnjami. velik del njene prakse zaobjema motnje razpoloženja, zlasti vprašanja diagnosticiranja in zdravljenja bipolarne motnje. Prav tako obsežno je njeno sodelovanje s šolami in drugimi ustanovami na področju razvojnih in psihiatričnih vprašanj. Odraščala je v družini z motnjami razpoloženja, zato jih pozna z vseh vidikov in ve, kako pomemben del vsakega uspešnega zdravljenja je mobilizacija družine.

Joe Kraynak

Joe Kraynak (živi v Speedwayu v Indiani) je neodvisni pisec, avtor in soavtor množice knjig, katerih tematika sega od slam poezije do osebnih računalnikov. Joe je diplomiral iz bipolarne motnje v trdi šoli življenja: 10. decembra 1999 so njegovi ženi Cecie, takrat učiteljici španščine, diagnosticirali bipolarno motnjo. Od tistega dne sta obletala pol ducata zdravnikov in še več terapevtov, izurila nekaj mladih zakonskih svetovalcev, preživela več sprememb zdravstvenega zavarovanja, se udeležila na ducate srečanj podpornih skupin in pretrpela karierne spremembe ter finančne stiske, ki običajno spremljajo bipolarno motnjo. v knjigi Joe nudi svoje izkušnje in vpogled v življenje za okopi.