Čustveni vampirji v službi

Dr. Albert J. Bernstein

 

Vezava mehka vezava
Strani 160
Jezik slovenski
Redna cena 24,60 € (založba podarja poštnino v vrednosti 3,70 €)

Naroči

 

Če je avtor, klinični psiholog dr. Albert Bernstein, v prvi knjigi (Čustveni vampirji) razgalil čustvene vampirje v naših bližnjih odnosih, se je tokrat (Čustveni vampirji v službi) s svojim značilnim humorjem lotil tistih, ki jih najdemo v naših delovnih okoljih. Nesposobnih, dlakocepskih ali tiranskih šefov, navidezno prijaznih sodelavcev, ki vam zlahka zabijejo nož v hrbet ali pa lenuhov namesto katerih morate vi opravljati še več dela. Naj gre za vašega šefa, sodelavca ali podrejenega – s svojim vedenjem vam lahko izpijejo energijo, zastrupijo delovno okolje ali pa zaradi njih celo izgubite službo.

Tokratna knjiga vam ponuja vpogled, kako se antisocialni, narcistični, obsesivno kompulzivni in paranoidni šefi vedejo v službi in kako se lahko izognete njihovim mračnim urokom. Odkrijete lahko tudi, katere so šibke in močne strani vaše osebnosti s soočanju s temi bitji teme. Ste večni Upornik, vesten Pripadnik ali prebrisan Rival? Tudi od tega je odvisno ali boste pri soočanju z njimi na koncu poraženec ali zmagovalec.

Knjiga je obvezen priročnik za vse, ki želijo razumeti, zakaj nekatera delovna okolja postanejo tako disfunkcionalna, da se zjutraj le stežka spravite v službo ali celo tako strupena, da trpi vaše zdravje. Tako kot v prvi knjigi avtor ponuja tudi številne konkretne nasvete, kako se soočiti s temi bitje teme, kaj morate storiti , da boste spet z veseljem hodili v službo ali pa v njej vsaj lažje preživeli,  pa tudi, kdaj je čas, da začnete razmišljati o novi.

O avtorju

Dr. Albert J. Bernstein je klinični psiholog, poslovni svetovalec in avtor številnih uspešnic. Zadnjih trideset let je delal  tako za posameznike kakor tudi za velika in mala podjetja.

Njegovo pisanje odraža raznolikost njegovih izkušenj kakor tudi humor in zdrav razum. Njegove knjige peljejo bralca korak po korak skozi navodila za soočanje s težavnimi ljudmi in situacijami.  Ena od njih, Čustveni vampirji, popelje skozi problematiko osebnostnih motenj in velja za klasiko na tem področju.

Živi v Oregonu s svojo ženo, otroci, vnukinjo, ima pse in mačke. Je strasten fotograf in član uglednih univerz ter inštitutov v ZDA.

Več o avtorju: http://www.albernstein.com/

Naroči