Drevesa govorijo

Metoda Vengust Vidmar

 

Vezava trda vezava
Strani 220
Jezik slovenski
Redna cena 23,00 € (založba podarja poštnino v vrednosti 3,70 €)

Naroči

 

O knjigi so zapisali

„Metoda Vengust je svojo pot z boleznijo prelila v izjemno besedilo. Besedilo, ki govori o njej, nas pa nagovarja. Nagovarja nas in vodi s svojimi metaforami, z zanimivim jezikom, predvsem pa z asociativnimi povezavami, ki kažejo na njeno občutljivost in empatijo do ljudi z duševnimi težavami, s katerimi dela že vrsto let. To je le nekaj razlogov, zakaj priporočam branje tega poetičnega besedila, ki poleg vseh naštetih dragocenosti ponuja tudi literarni in umetniški užitek. Meni ga vsekakor je.“ Gorazd V. Mrevlje, dr. med.

„Hvala, Metoda, da si z nami delila svoja razmišljanja, kako je veselje, radost in mir mogoče čutiti še bolj polno, če se zavedamo temnih delov sebe in svojega življenja.“ Mojca Z. Dernovšek, dr. med.

„Zgodbe Metode Vidmar Vengust nas s pesniško občutljivostjo in z empatijo zdravnice vabijo in vodijo, da smo, kar smo, in odkrivamo, kaj lahko še smo; z zaupanjem, ki nam jih daje kot pripoved izkušene zdravnice in z iskrenostjo bolnice. Ne moreš kaj, da ji ne bi sledil in zgodbe ponovno prebiral ter spoznaval … sebe. Vabilo k branju vsakemu, ki je na poti iskanja ravnovesja.“ Margareta Bubnich, dr. med.

„Že to, da obstaja ta knjiga pretehtane, v jeziku in dejanjih kultivirane ter skrbne zdravnice, je terapevtsko dejanje za celo Slovenijo. In svet. Le na prvi pogled je tiha, melanholično resnobna in zahtevna. Knjiga in avtorica. V globini pa žareča in transformativna, polna daril, ki prihajajo iz mogočne strukture divjine narave. Njene, naše, tvoje prave narave. Ki se razkrije, ko Drevesa govorijo. Morje energije. Samo prisluhni. Tadeja, 6. element

O avtorici

Metoda Vidmar Vengust je zdravnica, specialistka psihiatrije. Terapevtsko znanje je med drugim poglabljala s spoznanji vedenjsko-kognitivne terapije. V psihiatrični bolnici Vojnik je zaposlena od začetka svoje poklicne poti, vmes pa je deset let delala kot psihiatrinja v zasebni ambulanti.

Aktivno je predajala znanje na temo anksiozno depresivnih stanj in psihotičnih motenj in bila aktivna članica Regijskega odbora za preprečevanje samomora na ZZV Celje (sedanji NIJZ), kjer se je posvečala ozaveščanju strokovne in laične javnosti o depresiji in preprečevanju samomora.

Opravljala je tudi delo strokovne direktorice Psihiatrične bolnice Vojnik.

Svoje delo opravlja z vedrino in s predano odgovornostjo z najvišjo zavezanostjo človečnosti in etiki.

Naroči