Fibromialgija: kronična razširjena bolečina: priročnik klinike Mayo

Andy Abril, Barbara K. Bruce

 

Vezava mehka vezava
Strani 358
Jezik slovenski
Redna cena 38.0 € (založba podarja poštnino v vrednosti 3,70 €)

Naroči

 

Ta knjiga ponuja upanje. Upanje, da fibromialgija ne določa vaše identitete. Upanje, da se boste lahko vrnili v življenje, polno zadovoljstva. Celo s to boleznijo.

S fibromialgijo je težko živeti in še težje jo je razumeti. Desetletja skrivnosti in zmot o tej bolezni so znanje o njej ter spopadanje z njo še bolj otežila. Iskanje zanesljivih odgovorov in strategij za lajšanje simptomov fibromialgije je bilo zapleteno – vse do zdaj!

KAJ JE  FIBROMIALGIJA:

Občutite bolečine v mišicah. Bolijo vas tudi sklepi. Imate otrdel vrat. Pogosto ste zmedeni ali raztreseni. Pojavlja se izčrpanost. Včasih se počutite omotični. Muči vas nespečnost – ali pa ste ves čas močno zaspani in potrebujete veliko spanja. Pomembno se je zavedati, da so simptomi, ki jih čutite, resnični. Fibromialgija je resnično obolenje. Poleg tega je to bolezensko stanje, ki ga je možno uspešno zdraviti.

O avtorjih

Andy Abril
je predsednik Oddelka za revmatologijo in strokovni direktor Programa zdravljenja fibromialgije, multidisciplinarnega programa na kliniki Mayo v Jacksonvilleu v zvezni državi Florida. Dr. Abril je tudi programski direktor Revmatološkega društva klinike Mayo na kampusu v Floridi in izredni profesor medicine na univerzi Mayo Clinic College of Medicine ter specialist revmatolog.

Barbara K. Bruce
je direktorica kliničnega Programa zdravljenja fibromialgije na kliniki Mayo v Jacksonvilleu v zvezni državi Florida. Kot psihologinja se ukvarja z bolečino na oddelku za psihiatrijo in psihologijo klinike Mayo, poleg tega je profesorica psihologije na univerzi Mayo Clinic College of Medicine and Science. Dr. Bruce je aktivna v Ameriškem združenju za bolečine in v Mednarodnem združenju za preučevanje bolečine ter v številnih drugih strokovnih organizacijah, ki so namenjene preučevanju in zdravljenju bolečine.

Naroči