Kdo je tu nor

Albert Bernstein

 

Vezava mehka vezava
Strani 260
Jezik slovenski
Format 15 x 22,7
Prevod Irena Pan
Redna cena 19,90 € (založba podarja poštnino v vrednosti 3,70 €)

Naroči


Nova uspešnica avtorja knjige Čustveni vampirji.

101 predlog, kako preživeti norosti na delovnem mestu

Priročnik nujnih preživetvenih tehnik v najbolj brezobzirnem okolju sodobnega časa: korporativni
džungli.

  • Nesposoben, aroganten ali pretirano zahteven šef;
  • zabušantski, lažnivi in nesposobni delavci;
  • depresivni, zahrbtni in goljufivi sodelavci;
  • nenapisana pravila poslovnega sveta, ki odločajo o vašem preživetju;
  • kako premagati strahove in kako napredovati;

Kako prepoznati, kdaj drvi vaše podjetje v propad in kdaj je skrajni čas, da zamenjate službo, je le nekaj situacij, ki jih boste našli v tej knjigi.

Ob vsaki od njih pa tudi rešitev, začinjeno z avtorjevim značilnim humorjem.

  • Intrevju s prevajalko Ireno Pan v reviji JANA - TUKAJ
  • Vabimo k ogledu oddaje POLNOČNI KLUB
  • Vabimo k branju članka na portalu VIZITA SI

O knjigi:

Priročnik nujnih preživetvenih tehnik v najbolj brezobzirnem okolju sodobnega casa: korporativni džungli. Napisano z izkušnjami, humorjem in predvsem zdravo pametjo. In najboljši dokaz, da se nore stvari ne dogajajo samo vam, ampak vsem.

Janez Rakušček, izvršni kreativni direktor, LUNA TWBA

V svoji praksi sem srečala prevec čudovitih ljudi, ki so jih nevzdržne razmere v službi in nepoznavanje strategij preživetja v modernem poslovnem svetu spravile v hude osebne stiske. Vzemite to knjigo v roke, preden tudi vi začnete izgubljati pamet.

Prof. dr. Mojca Zvezdana Dernovšek, specialistka psihiatrinja

Zadostuje, da se kritična masa ljudi dovolj dolgo in vztrajno obnaša močno drugače, kot od njih pričakujemo, pa bodo norci razglašeni za normalne in normalni za nore.
Na nas norih je, da vztrajamo in poskušamo ohraniti svet v prijaznem biosociološkem ravnovesju.

Jurij Clemenz, dr. med. - strokovni recenzent knjige

O avtorju:

Dr. Albert J. Bernstein je klinični psiholog, kolumnist, poslovni svetovalec in avtor številnih uspešnic. Svoje bralce in poslušalce uči, kako se soočiti s težkimi in strašljivimi situacijami z modrostjo, milino in pravšnjo mero humorja. Živi v Portlandu z ženo in svojima otrokoma. Je tudi strasten fotograf in član uglednih univerz ter inštitutov v ZDA.

Recenzija Bukla

V mladi, novonastali zbirki Knjiga kot zdravilo je na voljo že nekaj priročnikov, ki nam pomagajo v stresnih situacijah in pri soočanju z napornimi ljudmi v naši okolici. Med drugimi tudi uspešnica Delo s teboj me ubija, ki je bila lani izbrana za najboljšo poslovno knjigo leta. V zbirki je tudi Bernsteinovo delo Čustveni vampirji o ljudeh iz našega vsakdana, ki nam neprekinjeno črpajo čustveno energijo. Medtem ko je Bernstein, sicer klinični psiholog in uspešen poslovni svetovalec, v Čustvenih vampirjih obravnaval široko skupino ljudi, se je v tej knjigi podrobneje lotil odnosov na delovnem mestu. Knjigo je razdelil v pet delov; v prvem so pod drobnogled vzeti lažnivci, ki izkrivljajo resnico, da bi dosegli svoj cilj. V drugem avtor govori o neizogibnem: vsak zaposleni tu in tam izgubi živce. Vprašanje pa je, kako se lahko na to odzovemo, ne da bi se zmešalo tudi nam. Tretji del se dotika neizogibnih pravil, četrti pa predstavlja najhujše možne scenarije, ki se nam lahko zgodijo v službi. Zadnji del je izbor trikov, ki nam bodo pomagali uspeti na delovnem mestu, če ne to, pa vsaj preživeti. Z modrostjo, milino in pravšnjo mero humorja iz te knjige vam morda ne bo uspelo preprečiti vseh nesmislov, ki prežijo na vas v delovnem okolju, vendar vam bo pomagalo, da ne boste še sami sčasoma ob pamet.

Vanja Jazbec; Bukla 125
© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno

 

Naroči