Motnja pozornosti in hiperaktivnost za telebane

Jeff Strong, Michael O. Flanagan

Zbirka Za telebane
Naslov izvirnika ADD & ADHD for Dummies
Prevod Darja Budja
Strokovna recenzija prof. dr., Mojca Zvezdana Dernovšek, dr. med., specialist psihiater, mag. Leonida Rotvejn Pajič, specialistka klinične psihologije 
Jezik slovenski
Strani 340
Format 185 x 235
Izid september 2011
Redna cena 24,95 € (stroške poštnine krije založba)

Naroči

Tako pri nas kot v svetu se motnja pomanjkljive pozornosti s hiperaktivnostjo ali brez (oziroma – s tudi pri nas udomačeno kratico – AD/HD) že dolgo obravnava pri otrocih – komaj v zadnjih letih pa se prepoznava tudi pri odraslih. Ta izčrpen in praktičen priročnik za samopomoč je namenjen tako otrokom (oziroma njihovim staršem) kot odraslim z AD/HD.

Še posebej pa ga odlikuje dejstvo, da sta ga spisala strokovnjaka za AD/HD, ki se s to motnjo ne ukvarjata samo v poklicnem, temveč tudi v vsakdanjem življenju, saj jo imata tudi sama – zato prihajajo njuni nasveti in predlogi dobesedno “iz prve roke”. Poleg tega je slovenska izdaja v celoti prilagojena našemu prostoru in vsebuje še veliko dodatnih praktičnih informacij, ki vam bodo olajšale pot do strokovne pomoči in spoprijemanje z motnjo tako v šolskem kot v delovnem okolju.

Knjiga vsebuje pregled različnih vrst terapij, v pomoč pa vam bo tudi pri iskanju strokovne pomoči ter organizaciji življenja.

Odkrijte, kako:

  • ugotovite, ali imate sami ali vaš otrok AD/HD,,
  • obvladate in nadzorujete simptome,
  • izberete prave oblike obravnave,
  • najti podporo, ki jo potrebujete,
  • zmanjšate stres doma, v šoli in v službi,
  • zagotovite otroku prilagoditve šolskega okolja,
  • najdete podporo, ki jo potrebujete,
  • se zavedate tudi svojih pozitivnih plati in jih izkoristite.

Mnenja o knjigi:

"Priročnik poglobljeno, pa vendarle dovolj razumljivo in na duhovit način predstavi AD/HD – motnjo pozornosti in hiperaktivnosti, ki kljub temu, da ima izreden vpliv na posameznika in njegovo življenjsko pot, pogosto ni pravočasno in ustrezno prepoznana. Izčrpna in pregledna vsebina odstira mnoge nejasnosti glede AD/HD in predstavi vrsto konkretnih in uporabnih strategij za premagovanje težav, ki izhajajajo iz te motnje. Priročnik je zato zagotovo lahko v veliko pomoč tako posameznikom z AD/HD kot tistim, ki se s to motnjo srečujejo kot starši, svojci, prijatelji in strokovnjaki. Nasveti in življenjske strategije, ki jih predlagata avtorja, pa ne bodo koristni samo ljudem z AD/HD – z njimi si lahko pomaga prav vsakdo, ki si želi izboljšati svojo pozornost, organiziranost, samoobvladovanje in odnose z ljudmi okrog sebe."

mag. Leonida Rotvejn Pajič, specialistka klinične psihologije

"V knjigi je sijajen pregled vseh področij, ki so pomembna pri AD/HD. Omogoča odličen uvid v svet oseb, ki imajo AD/HD, in njihove izzive pri soočanju s seboj in svetom. Prinaša celosten pristop k reševanju težav in daje medicinskim postopkom, ki so največkrat deležni kritik, nadvse ustrezno mesto. Že zasnova knjige je takšna, da odvrača od zagrenjenosti. Priporočam v branje."

izr. prof. dr. Mojca Z. Dernovšek, specialistka psihiatrije

O avtorjih:

Jeff Strong

Jeff Strong je ustanovitelj in predsednik inštituta REI, ki se ukvarja z nevro-razvojnimi motnjami.

Michael O. Flanagan

Michael O. Flanagan, dr. med., je nevropsihiater z zasebno prakso v Novi Mehiki.

Naroči