Shizofrenija za telebane

Rhena Branch, Rob Willson

Zbirka Za telebane
Naslov izvirnika Cognitive Behavioural Therapy Workbook For Dummies 
Jezik slovenski
Izid september 2012
Redna cena 24,95 €
Znižana cena 19,95 € (stroške poštnine krije založba)

Naroči


Od diagnoze do okrevanja; vzemite skrb za zdravje v svoje roke in izboljšajte svoje življenje.

Naučite se:

  • kako prepoznati opozorilne znake,
  • kako izbrati pravega strokovnjaka,
  • vse o najnovejših načinih zdravljenja,
  • ako pomagati bližnjemu živeti boljše in polnejše življenje.

Iščete dodatne, razumljivo predstavljene informacije o shizofreniji? Ta prijazni vodič omogoča družinam in skrbnikom razumevanje te bolezni, njihovim najbližjim pa pomaga pri sprejemanju dobrih odločitev o lastnem zdravju ter jih vodi k samostojnejšemu življenju. Vsebuje praktična orodja za podporo ljubljene osebe, ohranjanje optimizma in izobraževanje vseh članov družine.

Iz vsebine:

  • Spoznajte vse podrobnosti o shizofreniji: poučite se o vzrokih in dejavnikih tveganja; naučite se prepoznavati simptome in vedenja.
  • Poiščite najustreznejšo strokovno pomoč: poskrbite, da vaš bližnji prejme točno diagnozo, sestavite strokovni tim in se navadite na zdravljenje.
  • Pretehtajte možnosti zdravljenja: od zdravil do psihoterapije in alternativnih metod; izberite zdravljenje, ki najbolj odgovarja potrebam vašega bližnjega.
  • Obvladajte vsakdanje življenje: poiščite bivališče, spodbujajte neodvisnost in se naučite soočati s krizami.
  • Vključite vso družino: podprite partnerja, starša ali odraslega otroka s shizofrenijo; pomagajte otrokom razumeti, se spopadati s strahovi in načrtovati prihodnost.
  • Poučite se o najnovejših raziskavah: odkrijte nove, obetajoče smeri zdravljenja, ki prinašajo novo upanje in pomoč.

"Pričujoča knjiga obravnava tako teme, povezane s prepoznavanjem in zdravljenjem shizofrenije, kot tudi osnove vzročne povezanosti določenih bioloških in psihičnih dejavnikov z razvojem bolezni. Zato je priporočljivo branje tako za osebe s shizofrenijo kot njihove svojce in vse druge, ki bi želeli več vedeti o eni od pogostejših duševnih motenj."

Rok Tavčar je psihiater, zaposlen na Psihiatrični kliniki Ljubljana kot vodja Enote za rehabilitacijo. Je izredni profesor psihiatrije na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. Svoje klinično in raziskovalno delo posveča shizofreniji.

O avtorjih:

Jerome Levine

Jerome Levine, dr. med., spec. psih: Jerome Levine je psihiater s skoraj petdesetletno kariero. Večino časa je bil vodja oddelka za psihofarmakologijo na Nacionalnem inštitutu za duševno zdravje v ZDA. Tam je tako na nacionalnem kot mednarodnem nivoju pomagal snovati, upravljati in izvajati večino raziskav, podprtih s strani zvezne vlade, ki predstavljajo temelj sodobnih pristopov k farmakološkemu zdravljenju shizofrenije in drugih hudih duševnih motenj.
Po odhodu z Nacionalnega inštituta se je pridružil Oddelku za psihiatrijo na Univerzi v Marylandu ter Marylandskemu centru za psihiatrične raziskave. V obeh ustanovah se tako bolnišnično kot izvenbolnišnično zdravijo ljudje s shizofrenijo, hkrati pa tam izvajajo raziskave o zdravljenju te motnje.
Leta 1994 se je preselil v zvezno državo New York, kjer se je kot profesor psihiatrije pridružil Oddelku za psihiatrijo na Newyorški šoli za medicino, hkrati pa je postal namestnik direktorja Inštituta Nathana Klinea za raziskave v psihiatriji.
Objavil je številne znanstvene članke in knjige in je doživljenjski član prestižnega Ameriškega kolegija za nevropsihofarmakologijo. Omenjen je bil na seznamu Kdo je kdo v Ameriki (Who’s Who in America) in prejel Hofheimerjevo nagrado za raziskave, ki jo podeljuje Ameriško psihiatrično združenje, ter nagrado Distinguished Leader in Research, ki jo podeljuje Nacionalno združenje za duševne bolezni zvezne države New York.

Dr. Irene S. Levine

Dr. Irene S. Levine je doktorica klinične psihologije z bogatimi izkušnjami pri delu v sistemu javnega duševnega zdravja na lokalni, državni in zvezni ravni. Svojo kariero je pričela kot psihologinja in vodja zdravstvene ekipe na Psihiatričnem centru Creedmoor, nato pa je ustanovila in vodila dva neprofitna programa psihosocialne rehabilitacije v okrožjih Queens in Suffolk v zvezni državi New York. 
Več kot petnajst let je bila članica vodstva na Nacionalnem inštitutu za duševno zdravje (NIMH) in v Administraciji za zlorabo substanc in storitve na področju duševnega zdravja (SAMHSA) v Rockvillu, v zvezni državi Maryland. Kot profesorica psihiatrije poučuje na Šoli za medicino na Univerzi v New Yorku. O potrebah svojcev posameznikov s hudimi duševnimi boleznimi, kot so shizofrenija in hude razpoloženjske motnje, je predavala doma in po svetu. 
Zadnjih deset let je dr. Levine tudi plodovita, nagrajena neodvisna novinarka in avtorica, ki prispevke objavlja v najprestižnejših ameriških revijah in časopisih. Piše tako o duševnem zdravju kot o drugih temah, povezanih z zdravjem in življenjskim slogom. Je članica Ameriške psihološke zveze, Nacionalnega združenja za duševne bolezni, Nacionalnega združenja znanstvenih piscev, Združenja zdravstvenih novinarjev, Ameriške zveze zdravstvenih piscev, Ceha ameriških avtorjev in Ameriškega združenja novinarjev in pisateljev.

Naroči