Spodbude

 Sanela Banović (napisal Jure Aleksič)

 

Vezava trda vezava
Strani 320
Jezik slovenski
Redna cena 21,00 € (založba podarja poštnino v vrednosti 3,70 €)

Naroči

 

Sanela Banović prinaša pomembna sporočila:

  • spomni, da smo v nasprotju z zadrtimi klišeji prav čudoviti ljudje: druženje s Slovenci priporoča namesto rabe antidepresivov;
  • gradi mogočno stavbo s 6 pomembnimi elementi: DOTIK, GIBANJE, KOMUNIKACIJA, DRUŽENJE, SPOLNOST in SPANJE;
  • za sabo ima več kot 600 opravljenih predavanj, v sleherne kotičke Slovenije jo vabijo z zavedanjem, da prinaša sporočilo odpuščanja, ljubezni in odprtega izražanja čustev.

Iz knjige Spodbude:

»Nikjer nisem zasledila jasnih, kratkih, jedrnatih navodil, kako čim dlje obdržati v dobrem stanju človeka kot zemeljsko živo bitje. Tako preprosto. Počasi sem dojela, da jih bom sestavila sama. Zato so nastale SPODBUDE.

Osnovni namen te knjige je, da vam pomaga, da vas nikoli ne srečam v bolniški pižami. Ali vsaj čim kasneje! Vedno pa vas bom vesela v preventivnih ambulantah in na predavanjih. Življenje ni vedno lahko, je pa lahko enostavno. Le mi si ga brez vsake potrebe zakompliciramo. Ne bom rekla, da je preprosto kot pasulj ... Ni pa niti približno tako zapleteno, da ga ne bi mogel povsem dovolj dobro doumeti prav vsak od nas.«

DOTIK, OBJEM, POLJUB. To so vrednote, ki jih je Sanela Banović zasejala po Sloveniji s svojo srčno močjo in z odločenostjo, da prinese olajšanje, veselje in zdravje čim več ljudem. Spodbude za bolj zdravo in kakovostno življenje.

O avtorjih

Sanela Banović je v Sloveniji 11 let, en mesec in deset dni (podatek je iz 20. 10. 2021, ker ta priljubljena zdravnica za vsak dan svojega življenja v naši in njeni državi ve, kateri je). Slovencem in svetu prinaša pomembna sporočila: • spomni nas, da smo v nasprotju z zadrto uveljavljenimi klišeji prav čudoviti ljudje; druženje s Slovenci priporoča namesto rabe antidepresivov; • gradi mogočno stavbo, pod katere streho bi lahko našel zavetje zdravja vsak, ki upošteva, kaj so njeni temelji in neizbežno pomembni gradniki: DOTIK, GIBANJE, KOMUNIKACIJA, DRUŽENJE, SPOLNOST in SPANJE; • predvsem pa se po več kot 600 opravljenih predavanjih v minulih letih zaveda, da z vsakim izrečenim stavkom, z vsako posredovano mislijo lahko odpira srca ljudi. Zato je pretehtana, si želi živega odziva, in ji ni žal obiskati slehernega kotička Slovenije, kamor jo vabijo z zavedanjem, da prinaša sporočilo odpuščanja, ljubezni in odprtega izražanja čustev.

Jure Aleksič je novinar in publicist s skoraj tridesetletnim stažem. Kot najstnik je začel z objavljanjem znanstveno-fantastičnih zgodb v reviji Življenje in tehnika, nakar je petnajst let pisal najbolj udarne reportaže v Mladini. V zadnjem desetletju se je kot svobodnjak specializiral za intervjuje in portrete. V dolgih letih pridnega pogovarjanja je med drugimi intervjuval Marilyna Mansona, Roberta Sapolskega in Cate Blanchett. Najraje pa ima vsebinske domače sogovornike, ki imajo rešitve za civilizacijsko gangreno, v katero smo se zaplezali.

Naroči