Predavanje Izgorelost brez cenzure

ponedeljek, 23. april 2018

 

Kdaj: Četrtek, 10. maj 2018 od 17:30 - 20:00 

Kje: Pravna fakulteta, Poljanski nasip 2, Ljubljana

 

Mojca Zvezdana Dernovšek, psihiatrinja in Urška Battelino, psihoterapevtka psihoanalitične smeri, sta prvi, ki pri nas razvijata pristop za zagotavljanje celostne obravnave oseb z izgorelostjo. Tako sodelovanje obeh strok omogoča ljudem farmakoterapijo, vedenjsko-kognitivno terapijo ter skupinsko in individualno psihoanalitično usmerjeno terapijo. Njuni klienti izpred treh let, ko sta v praksi pričeli sodelovanje, so svoje stanje pogosto opisovali kot življenje znotraj matrice. Iz nje so uspešno izstopili in ponovno zaživeli človeka vredno življenje. ​

V izogib pospeševanju tempa, s katerim drvimo v izgorelost, je predavanje namenjeno sistemski predstavitvi poti od trenutka, ko se pojavijo simptomi stresa, do trenutka, ko se ti spremenijo v simptome izgorelosti. Predavanje ponuja celosten pogled preventive: kako prepoznati zgodnje simptome ter kaj z njimi narediti, kot tudi zdravljenje iz medicinskega in psihodinamskega vidika.

Kot pravi Milan Kundera, da ko se stvari odvijajo prehitro, nihče ne more biti prepričan o ničemer, niti o sebi. Za trenutek se ustavimo in poglejmo, kam drvimo.

Urnik predavanja:

  • 17.30  Aljoša Bagola, kreativni direktor na agenciji Pristop 

V svojem predavanju bo predstavil, kako mediji, blagovne znamke, filmska industrija in splet ne nujno pozitivno oblikujejo in usmerjajo obnašanje milijard ljudi po celem svetu. Razkril bo, kako je pri tem pripovedovanje zgodb še vedno eno ključnih orodij ter izpostavil pasti in izzive družbenih medijev za naše kakovostno počutje. 

  • 18.15  Andreja Verovšek in Anja Vogrič, Zavod Med.Over.Net

Predstavitev akcije Ustavi se! 2018 - Z javno pobudo »Ustavi se!« Med.Over.Net v sodelovanju s partnerji opozarja na prehiter tempo življenja, njegove posledice in odkriva vzroke za to.

  • 18.45  Mojca Zvezdana Dernovšek, psihiatrinja in Urška Battelino, psihoterapevtka psihoanalitične smeri

Kako prepoznati zgodnje simptome izgorelosti ter kaj z njimi narediti, kot tudi zdravljenje iz medicinskega in psihodinamskega vidika.

 

Cena : 10,00€

Kliknite tukaj za prijavo na predavanje in nakup vstopnice.