Strah in izogibanje

Ljudje težko priznamo, da imamo težave, ker nas je tako zelo strah. Veliko prikrivamo pred najbližjimi, znanci, sodelavci, zapremo se vase, skupaj s svojimi strahovi, ki nas razjedajo. Ne družimo se več s prijatelji, saj je možnost, da nas vprašajo kaj se dogaja z nami, zelo velika. Kako naj jim razložimo, kaj nam je? Na zunaj izgleda, kot da je vse v redu, mi pa imamo občutek, kot da zaradi notranjih viharjev, ne bomo zmogli niti trenutka več.

Nekaj časa nam prikrivanje težav uspeva, a ko se naša anksioznost stopnjuje, se uspešnost prikrivanja zmanjšuje. Ne moremo v trgovino, ne moremo na praznovanje obletnice, nenehno lažemo, da smo bolni ali prezaposleni... V sebi čutimo, da ne bomo več dolgo zdržali takega pritiska, čutimo, da moramo nekaj narediti in se boriti. Ampak kako?

Prebiramo različne forume, iščemo članke in knjige, da bi se le rešili. Povsod nam ponujajo enake možnosti, obisk zdravnika, psihoterapevta in nasvete naj se podamo v situacije, katerih nas je strah. Kaj pa, če nas je strah? Sprašujemo se, ali nas bo zdravnik sploh razumel. Kako naj razume takšne neumnosti, kot so strah pred nakupovanjem, obiskom knjižnice, pitjem kave z najboljšo prijateljico? Mislil bo, da smo nori. V kartoteki nam bo pisalo, da smo nori!!!

Se bomo kdaj rešili te nadloge?
Seveda. Čeprav pot ne bo lahka, vam jo lahko olajšamo.

Poleg strokovne pomoči, če je še nimate, vam nudimo osebno asistenco strokovnjakov z izkušnjo. Poznamo celotno pot od prvega napada strahu do olajšanja, ko je življenje spet "normalno". Iz izkušenj vemo, kaj potrebuje oseba, ki se sooča z nerealnimi strahovi, svoje izkušnje pa smo nadgradili tudi s številnimi izobraževanji. Oborožili vas bomo s tehnikami, s katerimi se boste lažje soočali s posamičnimi ogrožujočimi situacijami. Seveda vas ne bomo pustili samih, z vami se bomo načrtno podali v situacije, v katere si želite, a si ne upate, vendar zgolj toliko, kot boste želeli in zmogli. Stali vam bomo ob strani in vas bodrili pri premagovanju zastrašujočih prepadov, ki so se naenkrat pojavili pred vami in preko katerih se vam zdi nemogoče stopiti. Vsak prepad ima nekje most. Skupaj z vami ga bomo našli in se veselili prvih uspešnih korakov v kvalitetnejše življenje, osvobojeno tesnobe in strahov.

Kolikokrat bi potrebovali asistenco in v kakšni obliki, je stvar dogovora. Pomagali vam bomo, da postopno pridobite zaupanje sami vase. Lahko gremo z vami po nakupih, v kino, banko, na pošto ali na zabavo. Vadimo z vami vožnjo z dvigalom, prečkanje mostu. Želite ponovno leteti z letalom? Lahko vas pripravimo na let in z vami tudi prvič letimo. Osebno smo lahko z vami v vseh situacijah, a le na začetku, dokler ne boste dovolj pripravljeni na samostojni korak. 

 

Ne pozabite, z izogibanjem hranimo naše strahove!

 

Informacije info@karakter.si

GSM 031 736 287